Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΟΧΑ ΒΡΩΜΑ Μαθήματα..."πράσινης" ιστοριας! ΜΕΡΟΣ(16) {ΑΠΟ ΤΟ BAM.GR}




Διαβαστε το αυθεντικο εδω!





Ο "ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ" ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ "ΣΠΡΩΞΙΜΑΤΑ" ΣΕ 3 ΜΕΡΗ.. 

1.Ησαΐας εκπρόσωπος ΠΑΟ σε παλιοτερη δήλωση στην Αθλητική Κυριακή: ''Δεν δεχόμαστε το τσουβάλιασμα των ομάδων του ΠΟΚ. Μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του όποιος θέλει να δει ποιος αδικήθηκε ή ευνοήθηκε περισσότερο. Απλά δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με τον Ολυμπιακό'' . 

Αφού λοιπόν δεν θέλετε να μπείτε στο ίδιο τσουβάλι με τον Ολυμπιακό, εσείς οι “αγνές παρθένες” του Ελληνικού αθλητισμού, θα τα ακούσετε όλα και θα τα διαβάσετε όλα. Θα διαβάσετε κάποιες μόνο από τις βρομιές σας όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί ως γνωστόν “Βρόμα -μπόχα του ΠΑΟ η ιστορία”, όπως λέει και το σύνθημα. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τα. Θα μακρηγορήσω πολύ αλλά είναι πάρα πολλές οι βρομιές σας και μάλλον θα μπουν σε συνέχειες για να μην κουράζουμε τον κόσμο. 

Πάμε λοιπόν μέρος 1ο Το παρακάτω κειμενο το βρήκα ψάχνοντας στο internet, και είναι αφιερωμένο εξαιρετικα σε ολα τα “αδικημενα” βαζελακια και σε ολους τους “αμεροληπτους” και “αντικειμενικους” και λοιπους “αξιοπιστιο-πατερες”… 

1) Φεβρουαριος 1996 : ο Πανιωνιος παλευει να σωθει και ο Παναθηναϊκος ακολουθει κατα ποδας την ΑΕΚ στη διεκδικηση του τιτλου. οι δυο ομαδες παιζουν στη Νεα Σμυρνη και ο Παναθηναϊκος, παρ’οτι χανει στο 75′ με 1-0, παιρνει τη νικη με 1-3 χαρη σε 2 γκολ του Βαζεχα στις καθυστερησεις. η ισοφαριση ομως ειχε ερθει λιγο νωριτερα με ενα “πεναλτι” του Κατσιαμπη στον Γ.Χ.Γεωργιαδη και που καταλογισε ο ιστορικος διαιτητης Γιωργος Σπανεας. 
Ενας εκ των πρωταγωνιστων, ο Τασος Κατσιαμπης σχολιασε αργοτερα : “Ηταν ενα πεναλτι που ποτε δεν καταλαβα γιατι δοθηκε. δεν υπηρξε επαφη δικη μου και του Γεωργιαδη. οταν ακουσα το Σπανεα να σφυριζει, φανταστηκα οτι εδωσε κιτρινη καρτα για θεατρο στο Γεωργιαδη. οπως ειχαν γραψει και οι εφημεριδες, φαινεται πως φοραγα βαρυ αρωμα και γι’αυτο επεσε ο παικτης του Παναθηναϊκου”. Για την ιστορια, ο παναθηναϊκος στεφθηκε πρωταθλητης ενω ο Πανιωνιος βρέθηκε στα αλωνια της β’ Εθνικης… 

2) Μαϊος 1995, τελικος κυπελλου Ελλαδας : Μετα απο 119 λεπτα αγωνα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκος παραμενουν στο 0-0. Ακριβως εκεινη τη στιγμη - στο 119′ - ο διαιτητης Φιλιππος Μπακας δινει πεναλτι υπερ των πρασινων σε μια μονομαχια του Βλαχου με τον Βαζεχα και μια καταπληκτικη βουτια του δευτερου μεσα στη μεγαλη περιοχη. Ακολουθει πανδαιμονιο και επεισοδια μεσα κι εξω απο τον αγωνιστικο χωρο, με τους παικτες της ΑΕΚ να κυνηγανε με αγριες διαθεσεις το μπακα. ο πρωταγωνιστης της φασης, Μιχαλης Βλαχος, ειπε : “δεν υπαρχει πεναλτι, και σε αυτο ειμαι κατηγορηματικος. 

Γίνεται μια πασα απο αριστερα προς τον Κριστοφ, ο οποιος στην προσπαθεια του να φτασει πρωτος στη μπαλλα, τυλιγει τα χερια του γυρω απ’το κορμι μου, με τραβαει και στη συνεχεια πεφτει κατω. Ο Μπακας μετατρεπει το επιθετικο φαουλ σε πεναλτι”. ο παναθηναϊκος - για την ιστορια - αναδειχθηκε κυπελλουχος ελλαδος 1995 χαρη στο πεναλτι αυτο… Λιγες μερες αργοτερα, ομαδα αγνωστων επιτιθεται στο διαιτητη Μπακα που ειχε δωσει το περιφημο πεναλτι. Τον κατεβασαν απ’το ταξι που τον πηγαινε απο το αεροδρομιο στο ξενοδοχειο και τον ισοπεδωσαν. 

Την επομενη μερα, ολα τα καναλια περνανε απ’το… κρεβατι του τραυματια Μπακα και ο Μπακας αφηνει υπονοουμενα οτι πισω απο τον ξυλοδαρμο του κρυβοταν ο τοτε προεδρος της ΑΕΚ, Δημητρης Μελισσανιδης. Στον τότε Σκαϊ (νυν alpha) βγαινουν και οι δυο σε παραθυρο και γινεται ο θεϊκος διαλογος : “Ξερετε εσεις κυριε Μελισσανιδη. ξερετε”… “το μονο που ξερω, κυριε Μπακα, ειναι οτι βγαινετε στα καναλια με το κοκκινο βρακι και το δειχνετε σαν την Μπριζιτ Μπαρντο σε ολη την Ελλαδα”. Μια τελευταια σημειωση σχετικα με αυτη τη χρονια : Την ιδια σεζον, για να φτασει στον τελικο ο παναθηναϊκος χρειαστηκε να επιστρατευσει τον… παραλιγο μουντιαλικο διαιτητη Βασιλη Νικακη για να αποκλεισει τον Ολυμπιακο στο κλασικο 2-3 του καραϊσκακη στις 1/3/1995. 

3) Ιανουαριος 1982 : Η απολυτη σφαγη, η απροκαλυπτη κλεψια. Οι δυο αγωνες που διδασκονται στα σεμιναρια διαιτησιας προς αποφυγην, ειναι ο αγωνας Ολυμπιακου-Αντερλεχτ 3-0 το 1973 και αυτος ο αγωνας που θα μνημονευσουμε τωρα. Λιγες μερες μετα την πρωτοχρονια του 1982, Ολυμπιακος και Παναθηναϊκος συγκρουονται για μια ακομη φορα στα πλαισια του κυπελλου ελλαδος, στη λεωφορο. Ο Παναθηναϊκος παιρνει την προκριση με 3-2 στην παραταση και αφηνει τους πειραιωτες με φριχτα παραπονα για τη διαιτησια του τριο Δεδε-Ζλατανου-Βουρακη. 

Οι ερυθρολευκοι που στο 6′ ηταν μπροστα με 2-0 διαμαρτυρονται για ενα γκολ του Μητροπουλου στο 15′ που ακυρωθηκε ως οφσαϊντ (θα ηταν το 3-0), για ενα πεναλτι που δεν εδωσε στο Γαλακο, καθως και για τα 3 (!) “πεναλτι” που κερδισαν οι πρασινοι (το πρωτο εκ των τριων ο Δεδες το εδωσε μολις στο 2′, αλλα ο Σαργκανης απεκρουσε το χτυπημα του Αγγελου Αναστασιαδη). Χαρακτηριστικες οι δηλωσεις μερικων εκ των πρωταγωνιστων : * Νικος Σαργκανης (μιλωντας για το τριτο και καθοριστικο πεναλτι του παναθηναϊκου) : “ειναι το πιο αστειο πεναλτι που εχω δει στη ζωη μου. Θυμαμαι χαρακτηριστικα ακομα την εκφραση εκπληξης του Ντουρονικολαε, οταν ο Δεδες εδωσε πεναλτι υπερ του. Ουτε ο ιδιος δε το πιστευε. Ειναι μια πεντακαθαρη φαση, αφου ο Ντουρονικολαε ανοιγει τη μπαλα κι εγω βγαινω και τη μπλοκαρω. Στη συνεχεια, ο Ρουμανος πεφτει πανω μου και μαλιστα με χτυπαει με σκαρια στα πλευρα.

 Κι ομως, αυτη τη φαση ο διαιτητης τη δινει πεναλτι!”. Τασος Μητροπουλος (μιλωντας για το ακυρωθεν γκολ στο 15ο λεπτο) : “ακομη αναρωτιεμαι γιατι ακυρωθηκε εκεινο το γκολ. Ειμαστε μπροστα στο σκορ 2-0, γινεται μια σεντρα μεσα στη μεγαλη περιοχη, πηδαω εγω πιο ψηλα απο το Βασιλη Κωνσταντινου και στελνω με κεφαλια τη μπαλα στα διχτυα. ο διαιτητης ανακαλυπτει… επιθετικο φαουλ και ακυρωνει ενα πεντακαθαρο γκολ”. Πετρος Μιχος (μιλωντας για το πρωτο απο τα τρια πεναλτι) : “γενικα, εκεινο το παιχνιδι ηταν απιθανο οσον αφορα τους διαιτητες που ειχαν σφυριξει. Ειναι μαλιστα οι ιδιοι που σημερα θελουν να… εξυγιανουν το ποδοσφαιρο. Οσο για τη φαση του πεναλτι, εγω με το Γρηγορη Χαραλαμπιδη διεκδικουμε τη μπαλα, αυτος την παταει και πεφτει στο εδαφος. Δεν ηρθαμε ποτε σε επαφη, δεν ηταν πεναλτι”. Γρηγορης Χαραλαμπιδης (για το πρωτο απο τα τρια πεναλτι) : “εχουν περασει πολλα χρονια απο τοτε και δε θυμαμαι καλα το παιχνιδι (αυτο σημαινει “επιλεκτικη μνημη” σε ολο της το μεγαλειο…). 

Ειχε πολλες αμφισβητουμενες φασεις, αλλα δε θυμαμαι καθολου την ανατροπη μου απο το Μιχο. Ουτε καν οτι ειχα κερδισει πεναλτι δε θυμαμαι”. Περικλης Βασιλακης (πρωην διαιτητης, τηλεκριτικος του συνδρομητικου καναλιου) : “στην ακυρωση του γκολ του Μητροπουλου, ο διαιτητης ηταν κοντα και δεν ειδε παραβαση του μητροπουλου στον τερματοφυλακα. Η υποδειξη του εποπτη (Βουρακη) - αν ειδε κατι παραπανω - δε σημαινει απαραιτητα φαουλ. Ο διαιτητης που εχει δει, δεν εδωσε φαουλ. για τα τρια πεναλτι που δοθηκαν : στο πρωτο (Μιχος-Χαραλαμπιδης), απ’τη στιγμη που ο αμυντικος κοβει τη μπαλλα και τη βγαζει κορνερ, ακομα και αν συγκρουεται με το Χαραλαμπιδη, δεν υπαρχει πεναλτι. Ο Μιχος εκανε καθαρη κινηση προς τη μπαλλα, ενω ο Χαραλαμπιδης προσπαθησε να μπει αναμεσα στο Μιχο και στο Σαργκανη και βγηκε εκτος πορειας. Δεν εγινε πεναλτι, κακως δοθηκε απο το διαιτητη. Στο επομενο (Περσιας και Κατσιακος), ο Περσιας - παρολο που μαρκαρει απο πισω τον παικτη του Παναθηναϊκου - εφ’οσον βρισκει τη μπαλλα και οχι ποδια, δεν υπαρχει πεναλτι. Ειναι η ιδανικη περιπτωση τακλινγκ. 

Τελος, στο τριτο πεναλτη Σαργκανη-Ντουρονικολαε, ο Ρουμανος παικτης εχει κανει καταφανες επιθετικο φαουλ, κλωτσωντας στο στηθος το Σαργκανη τον οποιο και τραυματιζει. Οι φασεις αυτες ειναι ο ορισμος του επιθετικου φαουλ, που τιμωρειται και με κιτρινη λογω επικινδυνοτητας. Κακως δοθηκε και αυτο το πεναλτι”.

 4) Μαρτιος 1989 : Ο Ολυμπιακος συγκρουεται με τον Παναθηναϊκο για το πρωταθλημα. Το ματς τελειωνει με 1-1, με καλυτερο παικτη των πρασινων το διαιτητη Σταυρο Ζακεστιδη. Ο μεγιστος διαιτητης εκανε οτι περνουσε απο το χερι του για να μη φυγει ηττημενος ο “ευρωπαναθας” απο αυτη την αναμετρηση : Ακυρωσε γκολ του Μουστακιδη οταν ανακαλυψε επιθετικο φαουλ του Μητροπουλου σε δυο αντιπαλους, το Σαργκανη και τον Καλλιτζακη ! Επισης, κατακυρωσε γκολ υπερ του παναθηναϊκου (το 1-1) στο οποιο ο σκορερ ηταν τρια στρεμματα οφσαϊντ. Ακομα, σταματησε στο 69ο λεπτο επελαση του Μητροπουλου που βρεθηκε μονος με το Σαργκανη με οφσαϊντ που δεν εγινε ποτε ! Τελος, εκανε “την παπια” σε δυο εξοφθαλμα χερια των Ιακωβου Χατζηαθανασιου στο 85′ και Κρις Καλατζη στο 89′, πραγμα που σημαινε ισαριθμα πεναλτι. 

5) Μαϊος 1993 : Ο Παναθηναϊκος υποδεχεται τον Ολυμπιακο στο ΟΑΚΑ και παθαινει ενα μεγαλοπρεπεστατο καζο. Παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του διαιτητη (τα εγκληματα του διαιτητη, για την ακριβεια - ο Χαρλαβανης, αν θυμαμαι καλα) χανει τελικα απο τον Ολυμπιακο με 2-3, που επαιζε αγωνιζομενος με 10 παικτες για μεγαλο χρονικο διαστημα ! Χαϊλαϊτ της βραδιας το γκολ του Γκεναντι Λιτοφτσενκο, με τον Καλλιτζακη απο πισω να τον σπρωχνει, να τον τραβαει και ο Σοβιετικος να μην πεφτει με τιποτα. 

6) Δεκεμβριος 1986 : η ΑΕΚ προηγειται με 0-1 του Παναθηναϊκου και στο 89′ ισοφαριζεται με πεναλτι που ειδε ο διαιτητης, οταν η μπαλλα χτυπαει στον ωμο του Μαυροδημου που βρισκοταν σε ενα μετρο αποσταση απο το Μπατσινιλα που ειχε κανει την κεφαλια. 

7) Περιοδος 1993-1994 : Πρωταθλημα Ελλαδος, με την ΑΕΚ να παιζει την καλυτερη μπαλλα επι Μπαγεβιτς και τον Παναθηναϊκο να εχει αρχισει να γινεται πελατης της. Το ατου της βραδιας ειναι ο διαιτητης Θανασης Ζαχαριαδης, που πετυχε το ακατορθωτο : Δεν εδωσε τεσσερα (!) πεναλτι υπερ της ΑΕΚ στο πρωτο ημιχρονο (οποιος αμφιβαλλει δεν εχει παρα να δει το βιντεο του συγκεκριμενου αγωνα) και ξεσηκωνει κοσμο και Μελισσανιδη. Τα χειροτερα αποφευχθηκαν αφου η ΑΕΚ νικησε τελικα με 2-0 χαρη σε γκολ των Κοπιτση και Αλεξανδρη. Περιοδος 1980-1981 : ΑΕΚ-Παναθηναϊκος στη Νεα Φιλαδελφεια και προς το τελος του αγωνα γινεται το “μπραφ”. Ο Κοβης κανει πεναλτι στον Μπαγεβιτς και ο διαιτητης Κυφωνιδης το σφυριζει. Ειναι η μερα που καταρριφθηκε η θεωρια οτι οι παικτες με τις διαμαρτυριες προς τους διαιτητες δεν κερδιζουν τιποτε. Οι Παναθηναϊκοι πεφτουν πανω στο διαιτητη και τον πειθουν να… το παρει πισω (!) και να δωσει οφσαϊντ και οχι πεναλτι ! Η εξεδρα παιρνει φωτια, ο Θωμας Μαυρος πεφτει πανω στο διαιτητη στα αποδυτηρια και θα τραβιεται για χρονια στα δικαστηρια και το γνωστο συνθημα “αποψε ο ΠΑΟ θα πεθανει, στο φερετρο θα βαλουμε και το Βαρδινογιαννη” κανει την εμφανιση του… 





                                  Πηγη: http://www.bam.gr/page.ashx?pid=17&aid=194717

Δεν υπάρχουν σχόλια: