Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣ ΕΣ & ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ Μαθήματα..."πράσινης" ιστοριας! ΜΕΡΟΣ(19) {ΑΠΟ ΤΟ BAM.GR}




Διαβαστε το αυθεντικο εδω!







ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ 

(SS=Schutzstaffel) ΠΑΟ: Φιλικό με τους Ναζί. Οπαδός του ο Κοκός. Αγαπημένη ομάδα της Χούντας. Οτιδήποτε προοδευτικό και αριστερό για τον ΠΑΟ είναι βδέλυγμα. Από τη πρώτη μέρα της ίδρυσης αυτού του συλλόγου, μέχρι σήμερα, στις τάξεις του έχει ενταχθεί ότι πιο βρώμικο, ότι πιο αισχρό υπάρχει στη κοινωνία. Είναι αδύνατον να καταγραφούν τα ανομήματα της πράσινης μούχλας. Για το σκοπό αυτό θα χρειαζόταν ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια. Η εγκυκλοπαίδεια της Παναθηναϊκής ντροπής. Θα αρκεστούμε σε ελάχιστα μόνο γεγονότα. 

Ο ΠΑΟ έδιωξε ένα από τους μεγαλύτερους παίκτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Αγγελο Μεσάρη γιατί ηταν κομμουνιστής. Το όνομα του παράγοντα που έκανε αυτή την απρέπεια έχει δοθεί στο χαρισμένο από το κράτος γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Απόστολος Νικολαϊδης. 

Εκείνα τα χρόνια ήταν τεράστια η "διαμάχη" για την ιδεολογική ταυτότητα του Συλλόγου. Άλλωστε μαζί με τον Μεσάρη αποχώρησε και ο Καλαφάτης, από τους ιδρυτές του ΠΑΟ, ο οποίος και διαγράφτηκε για ένα διάστημα από τα μητρώα. Η κουβέντα που λέγεται πως είπε ο Νικολαϊδης στον Μεσάρη είναι: "...σταμάτα την πολιτική και παίξε ποδόσφαιρο... κι εγώ θα σε βοηθήσω να μπεις στο Πολυτεχνείο". Ο Aγγελος Μεσάρης ως μέλος της ΟΚΝΕ είχε συμβάλλει στην ίδρυση πλήθους ποδοσφαιρικών ομάδων στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα με αποκορύφωμα την ίδρυση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαιρικών Αθλητικών Σωματείων Αθήνας το 1935, της οποίας ήταν και πρόεδρος. 

Στη κατοχή ο ΠΑΟ μαζί με τον Αρη Θεσσαλονίκης ήταν οι μοναδικές ομάδες που διέπραξαν τη προδοσία να συμμετέχουν σε τουρνουά το 1942 με ομάδα των SS. Για την ιστορία το σκορ του αγώνα ΠΑΟ - SS ήρθε ισόπαλο 3-3 . Για να γίνει κατανοητή η πράξη και το μέγεθος της προδοσίας των πράσινων, να αναφέρουμε πως την ίδια χρονιά, το 1942, στην κατεχόμενη Ουκρανία πραγματοποιείται ο ιστορικός αγώνας μεταξύ επίλεκτων του Χίτλερ και της Ντιναμό Κιέβου. Η Γκεστάπο είχε προειδοποιήσει τους σοβιετικούς παίκτες: «Αν διανοηθείτε να κερδίσετε, θα πεθάνετε» Μόλις τέλειωσε ο αγώνας, τουφεκίστηκαν και οι 11 φορώντας τις φανέλες της ομάδας τους, επειδή τόλμησαν σε μια άφθαστη ενέργεια ηρωισμού, αντίστασης και αξιοπρέπειας να κερδίσουν, ανυψώνοντας το ηθικό των σκλαβωμένων συμπολιτών τους. 

Γνωστό είναι ότι ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν μέλος του ΠΑΟ. Δεν υπάρχουν στοιχεία για το τι ήταν η μητέρα του Φρειδερίκη… Την εποχή της Χούντας οι Παπαδόπουλος, Παττακός και Ασλανίδης διέταξαν την απέλαση του μεγάλου Μπούκοβι με τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε σαρώσει όλους τους τίτλους. Οι ίδιοι οδήγησαν τον ΠΑΟ στο Γουέμπλεϊ αγοράζοντας το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Για τα προϊόντα που εισέπραξαν οι Γιουγκοσλάβοι από τη Χούντα υπάρχουν επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου της Γιουγκοσλαβίας. Το σχετικό ντοκουμέντο έχει παρουσιάσει το Mega Channel.

Η ομάδα που με τη παρουσία της εκφυλίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι συνηθισμένη στην εξαγορά των αγώνων. Υπενθυμίζουμε ότι έχει καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση για δωροδοκία του Ηρακλή (υπόθεση λουλουδιών). Δεν έπεσε στη Δεύτερη Kατηγορία χάρις στην ψήφο του Ανδριανόπουλου τον οποίο θα πρέπει να χαρακτηρίζουν ως ευεργέτη τους και να τον τιμούν στις εκδηλώσεις που κάνουν. Πρέπει να τονίσουμε πως ο Ολυμπιακός, ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει έστω κατηγορηθεί για υπόθεση δωροδοκίας. Το ακριβώς αντίθετο του Παναθηναϊκού είναι ο Ολυμπιακός. Παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο καταδικασμένος σε θάνατο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Νίκος Γόδας. Τα χαράματα της 19ης Νοεμβρίου του 1948 όταν τον ειδοποίησαν οι φύλακες ότι τον ζητούν στη διεύθυνση των φυλακών της Κέρκυρας που ήταν φυλακισμένος ο Νίκος Γόδας ζήτησε την ερυθρόλευκη φανέλα και το άσπρο σορτσάκι και πορεύθηκε για την εκτέλεση, στο νησάκι Λαζαρέτο, μπροστά στο λιμάνι της Κέρκυρας. Οι άλλοι κρατούμενοι, μελλοθάνατοι, ισοβίτες ή με μεγάλες ποινές, στριμώχτηκαν στα σίδερα του κελιού τους κι άρχισαν να φωνάζουν όπως έκαναν σε κάθε εκτέλεση: «Λαέ της Κέρκυρας, πάλι απόψε παίρνουν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης για εκτέλεση». Η φυλακή αντηχούσε απ’ τις φωνές. Οι φωνές ακούγονταν μέχρι τα σπίτια απέναντι. Σε λίγη ώρα ο Μικρασιάτης Νίκος Γόδας, τριάντα χρονών, βασικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στα χρόνια της Κατοχής, στεκόταν μπροστά στο απόσπασμα φορώντας τη φανέλα του Θρύλου. «Νενικήκαμεν. Ζήτω οι Ολυμπιονίκες του σοσιαλισμού. Γεια σας, συναθλητές μου», ήταν τα τελευταία του λόγια φεύγοντας απ’ τη φυλακή, όπως τα διασώζει ο συγκρατούμενός του εκείνα τα χρόνια Σταμάτης Σκούρτης. 

Άλλος παίχτης του Ολυμπιακού, ο Στέλιος Αναματερός σκοτώθηκε το 1944 στη μάχη του Δεκέμβρη στα Εξάρχεια. 

Στις 26 Γενάρη 1949, στο κατάμεστο γήπεδο του Παναθηναϊκού πραγματοποιείται η ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ της μεικτής ποδοσφαιρικής ομάδας Α’ και Γ’ τάγματος Μακρονήσου και του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού. Το αποτέλεσμα «που εξόργισε τους επισήμους» (σύμφωνα με τον Πάνο Γεραμάνη) έληξε 2-1 υπέρ των εξόριστων αγωνιστών ανάμεσα στους οποίους ήταν και τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού. Ηταν η μοναδική φορά στην ιστορία του Συλλόγου που οι παίχτες του Ολυμπιακού ήθελαν τη νίκη των …αντιπάλων παιχτών. Νίκη που χειροκρότησαν ΟΛΟΙ οι οπαδοί του Θρύλου.






2 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι να πούμε ς;;ς
Μακράν το πλέον Σιχαμερό σωματείο του πλανήτη.
Καλό Αφανισμό τους Εύχομαι από καρδιάς.
Να ξεβρομισει ο τόπος.
Ας πάνε όπου είναι τα ςς.

Αναστάσης Παπ. είπε...

Ούτε μία πηγή, ούτε μία φωτογραφία, ούτε ένα άρθρο.