Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

εκτακτο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ(9) Μαθήματα..."πράσινης" ιστοριας! ΜΕΡΟΣ(29) {ΑΠΟ ΤΟ BAM.GR}






Διαβαστε το αυθεντικο εδω!


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΦΗ..ΤΟ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ! Μερος 9

 ΕΠΙΣΗΣ Η αίτηση υπαγωγής του ΟΦΗ στο άρθρο 44 και τα... επίσημα αποκαλυπτήρια του 2004 Στις 09/12/2004 η ΠΑΕ ΟΦΗ κατέθεσε αίτηση στο Εφετείο Κρήτης με στόχο την υπαγωγή της στο άρθρο 44, η οποία απορρίφθηκε απ΄το Εφετείο και έφερε στο φως σημαντικά στοιχεία. 

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι : Η κρητική ΠΑΕ οφείλει 6.784.000 ευρώ. Το 60% και πάνω του ποσού αυτού (σ.σ.: το 60% είναι η προϋπόθεση που ορίζει ο νόμος για ένταξη στο 44) οφείλονται στο "μεγαλομέτοχο" Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη 2.414.000 (!) ευρώ, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός 815.000 ευρώ (!!) και μικρότερα ποσά σε τρίτους (εταιρείες και ιδιώτες). 

Οφείλονται επίσης χρήματα στους ποδοσφαιριστές Κουνενάκη, Κουτσουρέ, Μπελεβώνη, Μοσχογιάννη, Πίτσο, Ντεγιάνοφ, Ολιβέιρα, Τόμας, Δέντσα, Δερμιτζάκη, Ρουμπάκη, Τριανταφύλλου, Σταυρακάκη, Αδάμο, Κολιτσιδάκη, Κώτσιο και Μπικόφσκι. Οι παραπάνω συμφώνησαν να χαρίσουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους (οι παίκτες το 80% και οι υπόλοιποι το 95%) προκειμένου να διευκολύνουν την ένταξη της ΠΑΕ στο περιβόητο άρθρο. 

Η ΠΑΕ ΟΦΗ στην αίτησή της που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο του ερασιτέχνη Βασίλη Ξημέρη και τους "μεγαλομετόχους" δεσμεύεται να καταβάλει στο Δημόσιο το 10% του χρέους της. 

Ομως το Εφετείο Κρήτης απέρριψε την αίτηση για τρεις λόγους που είναι:

 1) Η ρύθμιση χρεών της ΠΑΕ ΟΦΗ στο Δημόσιο σε 120 δόσεις με βάση το λεγόμενο νόμο Ορφανού. Οπως αναφέρει μάλιστα η απόφαση, πληρώθηκε το Νοέμβριο και η πρώτη δόση που είναι περίπου 15.000 ευρώ (δεν μπορείς από τη μια να ρυθμίζεις τα χρέη σου και από την άλλη να καταφεύγεις στο 44 για να απαλλαγείς από αυτά).

 2) Ενα μέρος του αρχικού χρέους δημιουργήθηκε από παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, τα χρέη αυτά δεν εντάσσονται στο άρθρο 44. 

3) Ενώ η ΠΑΕ ΟΦΗ δεσμεύεται να πληρώσει τα συμφωνηθέντα ποσά στους πιστωτές της εντός τριών μηνών άτοκα, το ποσοστό του Δημοσίου (10%) θα το καταβάλει σε... 120 δόσεις. 

Η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχείρησε να σχολιάσει - και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις - απ'την απόφαση του Εφετείου Κρήτης. Η ΠΑΕ ΟΦΗ στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων : "Οι φόροι που όφειλε ήταν περίπου 2.140.000 ευρώ, οι προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν 2.911.000 (σύνολο περίπου 5.051.514).

 Το ποσόν που έχει ήδη πληρωθεί είναι 2.824.000 ευρώ και οφείλονται ακόμη περίπου 2.226.000 ευρώ. Αν η ΠΑΕ ΟΦΗ υπαχθεί στο άρθρο 44 θα καταβάλει ακόμη το 10% του οφειλόμενου ποσού, δηλαδή περίπου 222.000". Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Σύμφωνα με τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει καταβάλει το 10% του αρχικού οφειλόμενου ποσού και το 42,37% των προσαυξήσεων". 

Όπως βλέπουμε εδώ, για την παράγραφο που κάνει "τζιζ", ήτοι την οφειλή των 815.000 ευρώ προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ο Παναθηναϊκός... χαρίζει στον ΟΦΗ αλλά και τη... δωρεά των 2.414.000 ευρώ του... ανοιχτοχέρη Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη, η κρητική ΠΑΕ δεν λέει ούτε λέξη. 

Η καταγγελία Κόκκαλη 

Το Μάϊο του 2005, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, προχώρησε σε καταγγελία του καθεστώτος συνιδιοκτησίας ΠΑΟ - ΟΦΗ στην ΕΕΑ. Το κείμενο της καταγγελίας : "Υπ’ όψη: Προέδρου κ. Κ. ΠΑΠΑΛΑΚΗ Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Περιήλθε σε γνώση μας, μετά από σχετικό δημοσίευμα («Ελευθεροτυπία»), η από 9-12-2004 αίτηση που κατέθεσε η ΠΑΕ ΟΦΗ ενώπιον του Εφετείου-Κρήτης για την επικύρωση συμφωνίας ένταξής της στο άρθρο 44 του Ν 1892/90 επί της οποίας εκδόθηκε η με αριθμό 124/2005 απόφαση του Εφετείου Κρήτης (επισυνάπτονται). 

Από την ανάγνωση της αιτήσεως προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα: 

(α) Η Επιτροπή σας κατά τον έλεγχο της ΠΑΕ ΟΦΗ διαπίστωσε την οφειλή των €2.414.753,93 προς το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μέτοχο της ΠΑΕ κ. Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη; 

(β) Ο δανεισμός αυτού του ποσού είχε γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή σας σύμφωνα με το άρθρο 79 του Ν 2725/99; 

(γ) Ο δανεισμός τέτοιου ποσού συνιστά ή, όχι παράβαση του άρθρου 79 παρ. 4 του Ν 2725/99, όπως προστέθηκε με το άρθρο 26 του Ν 3057;

 (δ) Στην περίπτωση αυτή μπορεί να αναζητηθεί ποσό πέραν του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και συνεπώς ν’ αποτελέσει το ποσό αυτό αντικείμενο συμβιβασμού; 

(ε) Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη οι οποίες κατά το άρθρο 83 του Ν 2725/99, κατατίθενται και ελέγχονται από την επιτροπή σας καλύπτουν την κατοχή του παραπάνω ποσού και εάν όχι τι μέτρα έχετε λάβει; 

(στ) Τηρήθηκε η διαδικασία του άρθρου 69Α για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών από το σωματείο ή όχι (ενδεικτικά τριετές επιχειρηματικό σχέδιο);

 (ζ) Κατά την γνώμη σας η οφειλή της ΠΑΕ ΟΦΗ προς ΠΑΕ Α’ Εθνικής (ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) ποσού € 815.205,43 (μεγαλύτερο του μετοχικού κεφαλαίου της) συνιστά οικονομική εξάρτηση ή όχι; (η) Σε τι έλεγχο προβήκατε σχετικά με την παράβαση του άρθρου 69 του Ν 2725 όταν σε όλο τον Τύπο ανεγράφετο ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποχωρεί από τον ΟΦΗ και μεταβιβάζει τις μετοχές της; 

Κύριε Πρόεδρε, Μας έχει προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει παραβίαση διατάξεων του Αθλητικού Νόμου δεν έχει ερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές το θέμα της συνιδιοκτησίας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΟΦΗ. Σας καλούμε λοιπόν να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και εξουσιών που σας παρέχει ο Αθλητικός Νόμος προκειμένου να μην μείνουν περαιτέρω αναπάντητα τα παρακάτω ερωτηματικά και σας δηλώνουμε ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος που επηρεάζει άμεσα την αξιοπιστία και διεξαγωγή του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής. 

Με τιμή Σ. Κόκκαλης Πρόεδρος ΔΣ Κοινοποίηση Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Ορφανό Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Β. Γκαγκάτση Πρόεδρο ΕΠΑΕ κ. Αλ. Λυκουρέζο" 



Δεν υπάρχουν σχόλια: