Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ Μαθήματα..."πράσινης" ιστοριας! ΜΕΡΟΣ(32) {ΑΠΟ ΤΟ BAM.GR}





Διαβαστε το αυθεντικο εδω!


ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ‘68 07/07/1968

Όσον αφορά, εξάλλου, το κύπελλο, εκεί ο ΠΑΟΚ βρήκε στον δρόμο του ανίκητο αντίπαλο. Το διαιτητή Τιμολέοντα Λάτσιο πou διέκοψε τον αγώνα ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (1-2) στο 113' όταν οι γηπεδούχοι τού επιτέθηκαν ομαδικά.

Αιτία το πεντακάθαρο πέναλτι που αγνόησε ο «άρχοντας του γηπέδου» σε ανατροπή του εισβάλοντος στην περιοχή του «τριφυλλιού» Αφεντουλίδη.

Οι Μακεδόνες ήταν ήδη τρομερά εκνευρισμένοι λόγω της κατακυρώσεως του πρώτου αντικανονικού τέρματος των «πράσινων» (Σ. Σακελλαρίδης) και της ακυρώσεως ενός άλλου (Αφεντουλίδης) με το οποίο θα ισοφάριζαν".

Η ιστορία του ποδοσφαίρου μας μας διδάσκει ότι από το 1945 μέχρι σήμερα (1998), όποτε ο ΠΑΟΚ ηπήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Παναθηναίκό, αυτό ήταν έργο --σε ποσοστό 90% από το σύνολο των περιπτώσεων - καθαρής σφαγής του πρώτου από τα όρνια και τα κοράκια της κάθε άλλο παρά αδέσμευτης διαιτησίας.

Τούτο, βέβαια, δε σημαίνει ότι είναι λίγες φορές που ο "δικέφαλος αετός» κατακρεουργήθηκε σε παιχνίδια του εναντίον του ΠΑΟ και στην Αθήνα. Άλλωστε, εξαιτίας και μόνο αυτού του γεγονότος οι Θεσσαλονικείς έχουν δει τους Αθηναίους να τους κλέβουν τρόπαια. Κι ύστερα καυχώνται οι κεντρώοι πως έχουν «κατακτήσει» περισσότερους τίτλους κι έπαθλα από τους Θεσσαλονικείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: