Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΟΧΑ ΒΡΩΜΑ(3) Μαθήματα..."πράσινης" ιστοριας! ΜΕΡΟΣ(18) {ΑΠΟ ΤΟ BAM.GR}




Διαβαστε το αυθεντικο εδω!






Ο "ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ" ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ... 
Ας δουμε αναλυτικα μερικα απο τα “ευρωπαϊκα κολπα” των πρασινων : 
1) Μηδενικα συμβολαια παικτων, δηλωσεις οτι πληρωνει με… μηδεν χωρις να αποδιδει το ΦΠΑ στο κρατος συστηματικα για 22 συναπτα ετη. 
2) Δεκαδες δισεκατομμυρια εχουν καταχρασθει με το να χρησιμοποιειται σαν εδρα η λεωφορος Αλεξανδρας που δεν ανηκει στον παο αλλα στο Ελληνικο δημοσιο (ηταν ευγενης χορηγια στον ερασιτεχνη με υπενοικιαση για 99 χρονια), χωρις να πληρωνεται μαλιστα και αναλογουντας φορος (οπως π.χ. πληρωνε ο Ολυμπιακος τοσα χρονια την ΕΟΑ. για το Καραϊσκακη). Το μεγαλο γελιο ειναι βεβαια οτι οι διοικουντες την “παναθα” λενε οτι “δινουν” τη λεωφορο (την κρατικη εκταση δηλαδη) στο… κρατος, σαν ανταλλαγμα για το “νεο” γηπεδο στον Βοτανικόι (!). 
3) Αποπομπες προπονητων αντιπαλων (π.χ. Μαρτον Μπουκοβι) απο τη χουντα, λογω… αριστερων φρονηματων. 
4) Ελεω… Ασλανιδη, ειχαμε συνεχεις κλησεις παικτων του Ολυμπιακου στην Εθνικη ομαδα (9 με 10 τη φορα) απο τους οποιους οι 5-6 αγωνιζονταν μονιμα (κυριως σε ανουσια φιλικα). 
5) Ακυρωσεις μεταγραφων επειδη ετσι ηθελε ο καπεταν-Γιωργης (Αντωνιου, Σαραβακος στον Ολυμπιακο). Επισης, δεν ξεχνω… 

α) …Οτι οι τρεις “μεγαλειωδεις” πορειες του Παναθηναϊκου στην Ευρωπη (μια ανα δεκατια), ειχαν σαν κοινο στοιχειο τους απο ενα σκανδαλο : 
* Το επος του γουεμπλει το στιγματισαν οι καταγγελιες των γερμανων της εφημεριδας “bild” η οποια ειχε βασιμες υποψιες (και στοιχεια, αργοτερα) οτι η χουντα του Παπαδοπουλου, της Δεσποινουλας και του Ασλανιδη ηταν πισω απο τη μεγαλη “πορεια” της ομαδας προς τον τελικο. Highlight οι κατηγοριες για δωροδοκια των παικτων του Ερυθρου Αστερα και η αντιδραση του Σερβου ποδοσφαιριστη μολις ειδε τον Βασιλη Κωνσταντινου να διωχνει τη μπαλλα σε κορνερ στη λεωφορο (οσοι εχουν δει το βιντεο, καταλαβαινουν)… 
*Το “επος της προκρισης στους “4″ το 1985, σημαδευτηκε απο τη σφαγη των Σουηδων της Γκετεμποργκ τοσο στη Σουηδια, οσο και στο ΟΑΚΑ : στον πρωτο προημιτελικο του κυπελλου πρωταθλητριων - μαρτιος του 1985 - στο Ουλεβι, ο Θανασης Δημοπουλος μπαινει στην περιοχη, νιωθει την… ανασα του αμυντικου στην πλατη του και ξαπλωνει φαρδυς-πλατυς στο χορταρι. ο Σκωτσεζος ρεφερι Μακ Γκινλεϊ “τσιμπησε”, πεναλτι-γκολ ο Σαραβακος και 0-1 νικητης ο παναθηναϊκος. στη ρεβανς στο ΟΑΚΑ, οι Σουηδοι εδειξαν οτι δε θα πεσουν αμαχητι καθως προηγουνταν 1-2 και με αυτο το σκορ περνουσαν αυτοι στην επομενη φαση. ο Σαραβακος ομως δεν ειχε πει την τελευταια του λεξη : το τελευταιο δεκαλεπτο του αγωνα, ο Σαραβακος επεφτε κατω μια φορα το λεπτο κατα μεσο ορο. Mια δε μασησε ο ρεφερι, δυο δε μασησε, την τριτη… αναγκαστηκε να το δωσει και να αφησει εξω τους Σουηδους. επισης, το “επος” που αναφερω σημαδευτηκε επισης απο τις καταγγελιες του ποδοσφαιριστη της Λιβερπουλ, Μαρκ Λορενσον οτι καποιος απο τον Παναθηναϊκο προσπαθησε να τον δωροδοκησει. 
* Τελος, το τριτο “επος” σημαδευτηκε απο την αποπομπη της Δυναμο Κιεβου απο το τσαμπιονς λιγκ, ελεω του «πρασινου” κανακαρη»… Πρωτη αγωνιστικη ομιλων του τσαμπιονς λιγκ, οι Ουκρανοι παιρνουν το τριποντο με νικη 1-0 στην ουκρανια. Μετα απο λιγες μερες ο Ισπανος διαιτητης Νιετο κατηγγειλε οτι οι Ουκρανοι προσπαθησαν να τον δωροδοκησουν με κατι… γουνες και κατι ρολογια. Αποτελεσμα αυτων ηταν να αποκλειστει για καποια χρονια η Δυναμο και τη θεση της στο τσαμπιονς λιγκ να παρει η ποδοσφαιρικη υπερδυναμη… Ααλμποργκ. Πολλα βαζελακια θα βγουν να πουν οτι “και η Ααλμποργκ ομως μας κερδισε, οποτε ουτως η αλλως ειμασταν χαμενοι με -3 βαθμους…”. ναι, αλλα δεν ειναι το ιδιο να αντιμετωπιζεις τη Δυναμο Κιεβου στο ΟΑΚΑ αντι για την Ααλμποργκ, στην οποια μεχρι και ο κουτσαβλος ο Αλεξουδης εβαλε γκολ… για την ιστορια, η UEFA αναγνωρισε αργοτερα το λαθος της αθωωνοντας τη Δυναμο Κιεβου, οπως ακριβως η FIBA δικαιωσε τη Μπαρτσελονα για την ταπα-τροπαιο του Βρανκοβιτς στο μπασκετ… συνηθισμενες καταστασεις… 
β) …Την υποθεση των λουλουδιων : Ο τυπος ειχε γραψει τοτε για την ανθοδεσμη που ειχε φτασει στο ξενοδοχειο του Ηρακλη για το Νικολουδη και τον Χαλιαμπαλια, λιγες ωρες πριν την εναρξη του αγωνα με τον Παναθηναϊκο στο καυταντζογλειο το 1975. σε χρονο μηδεν ανακαλυπτεται οτι τα λουλουδια εκρυβαν χρυσαφι, ο Νικολουδης απομακρυνεται απο την ομαδα και οι πρασινοι παιρνουν θεση στο εδωλιο του κατηγορουμενου. Στο δικαστηριο, μαλιστα, οταν ο Μαντζεβελακης ειχε πει οτι “εγω, κυριε προεδρε, δεν εχω ανακατευτει ποτε με δωροδοκιες”, μεσα σε χρονο ρεκορ η αιθουσα γεμισε απο 150 ανθοδεσμες που πεταξε το ακροατηριο. Στο δικαστηριο ο παναθηναϊκος κριθηκε ενοχος, οταν ομως το θεμα εφτασε στη ΔΑΕ γλυτωσαν τη β’Εθνικη απο τον προεδρο του Ολυμπιακου, Ανδριανοπουλο… Η μεγαλοψυχια των γαυρων σε ολο της το μεγαλειο.. 
γ) … Το Βουτσαρα : το 1963, o Βουτσαρας, τερματοφυλακας εν ενεργεια τοτε του Παναθηναϊκου, στελνει επιστολη στα “νεα” του ομιλου Λαμπρακη η οποια δημοσιευσε την επιστολη αυτουσια : “… Ο Μαντζεβελακης νομιζει οτι αυτος ειναι και κανεις αλλος. Ειναι υπευθυνος της απωλειας του τιτλου 1962-1963. Οι παικτες στο ματς με τον εθνικο δεν απεδωσαν διοτι ειχαν τη διαβεβαιωση οτι η νικη ειχε εξασφαλισθει προ του αγωνος !” Μετα απο αυτες τις αποκαλυψεις και για τα επομενα χρονια, τα ματς Ολυμπιακου-ΠΑΟ δονουσε το ερυθρολευκο “ρουλα ρα, ρουλα ρα, πες μας κι αλλα Βουτσαρα…”. 
δ) … Την 3-2-1991 : τη στιγμη που ο Ολυμπιακος σφαγιαζοταν απο τη διαιτησια στον αγωνα με τον Αρη (τελικο σκορ 1-1 με ακυρωθεν γκολ στο 89′), ο “υπερηφανος” και “ανεξαρτητος” Πανιωνιος κατεβαζε την ερασιτεχνικη ομαδα του (και εχασε φυσικα με 6-1από τον ΠΑΟ) επειδη οι παικτες του εκαναν απεργια λογω “μη καταβολης των δεδουλευμενων”. Ολως τυχαιως, την επομενη του αγωνα λυθηκε η απεργια και οι παικτες πληρωθηκαν… Υπαρχουν και αλλα πολλα, οπως η υποθεση Κιαππε, ο παλαιος μη υποβιβασμος της Παναθας τη δεκαετια του ‘30, οι κληρωσεις κυπελλου του αλησμονητου Δραμουντανη με τα… κατεψυγμενα μπαλακια, o διορισμος Κοσκωτα (ο οποιος Κοσκωτας ειχε παραδεχτει και στη δικη του οτι το καλοκαιρι πριν αναλαβει τον Ολυμπιακο ειχε δωσει 12 εκατομμυρια στον ερασιτεχνη ΠΑΟ και ειχε διαρκειας πισω απο τον καπεταν-Γιωργη Βαρδινογιαννη) και αργοτερα Σαλιαρελη με εντολη Βαρδινογιαννη, Τα… ουρα του Ισις, το θεμα νεκραναστασης “Μπουμπλη” η αλλιως Χουαν Ραμον Ροτσα, η συνιδιοκτησια Παναθηναϊκου-Οφη που ολοι κωφευουν και σιωπουν επι χρονια, αλλα αν αρχισουμε να αναλυουμε το κεφαλαιο “Παναθηναϊκος και απατη” θελουμε αλλο ενα board για να τα θυμηθουμε ολα αυτα. Αλλωστε, τι να περιμενει κανεις καλυτερο απο ενα συλλογο που εδρευε επι πολλα χρονια στην “αρματολων και κλεφτων” (κυριως το δευτερο)…






Πηγη: http://www.bam.gr/page.ashx?pid=17&aid=194805

Δεν υπάρχουν σχόλια: