Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Και φρεσκα κουλουρια εχω! (by cyniscos)


Μια ανασκοπηση του τελευταιου "λεβεντικου" πρασινου νταμπλ (2009-10)


Απο το πολυ καλο blog του cyniscos...Διαβαστε το αυθεντικο εδω!



ΤΡΊΤΗ, 30 ΜΑΡΤΊΟΥ 2010

Superleague Greece 2009-10 (πράσινη παράγκα)

Η ομάδα των ΜΜΕ κατακτά επιτέλους τον τίτλο μετά από 6 χρόνια, η δυναστεία του Ολυμπιακού κάνει ένα μικρό διάλειμμα και οι "αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι θριαμβολογούν για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι ευνοήθηκαν απροκάλυπτα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά για άλλη μια φορά το σπρώξιμο του τριφυλλιού από την διαιτησία πέρασε σε δεύτερη μοίρα, στα ψιλά γράμματα των πρωτοσέλιδων, έτσι ώστε να μην το θυμάται κανείς. Έτσι ο πολυμετοχικός, ο οποίος χλευάστηκε για ακόμα μία χρονιά από φίλους και εχθρούς κατά τη διάρκεια της περιόδου, στο τέλος χαρακτηρίστηκε πανάξιος πρωταθλητής, αφού με τόσο σπρώξιμο και σφαγιασμό των συνδιεκδικητών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, κατάφερε να πάρει δύσκολα το πρωτάθλημα απέναντι στον χειρότερο Ολυμπιακό της τελευταίας δεκαπενταετίας, μία ΑΕΚ ανύπαρκτη και έναν ΠΑΟΚ που το πάλεψε περισσότερο από όσο μπορούσε.
Η εύνοια του Παναθηναϊκού

1η αγωνιστική
20/9/2009

Ο διαιτητής Ντάκος αρνείται να δώσει πέναλτι στον Άρη στο 90' σε σπρώξιμο στον Κάμπορα, το 2-1 παραμένει και οι τρεις βαθμοί της νίκης χαρίζονται απλόχερα στον Παναθηναϊκό.

5η αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-1
Σε ένα παιχνίδι που εντός αγωνιστικού χώρου δεν θυμίζει ντέρμπι αλλά φιλικό μεταξύ αδελφών σωματείων, ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 48', που προέρχεται από φάση κατά την οποία έχει προηγηθεί φάουλ στον παίκτη της Ένωσης. Οι "αντικειμενικές" εφημερίδες το περνάνε ασχολίαστο, οι αθλητικές εκπομπές το επισημαίνουν και η ΑΕΚ φυσικά δεν διαμαρτύρεται γιατί ο αντίπαλος φοράει πράσινα και όχι κόκκινα.



7η αγωνιστική
Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2
18/10/2009 

Ο διαιτητής Παππάς παραδίδει μαθήματα για το πως μπορεί να σφαχτεί μια ομάδα με... επιστημονικό τρόπο, ενώ μετά την αλλοίωση του σκορ έρχεται και η συνήθης αλλοίωση της πραγματικότητας από τα "αντικειμενικάΜΜΕ. Η Καβάλα προηγείται στο πρώτο ημίχρονο με 2-0, στο 56' ο Παναθηναϊκός μειώνει σε 2-1, τη στιγμή που η Καβάλα αγωνίζεται με 10 παίκτες επειδή ο Παππάς δεν επιτρέπει στον Οικονόμου να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο επί 5 λεπτά, ενώ στο 94' ο Νίνης κάνει επιθετικό φάουλ το οποίο δεν δίνεται και στην εξέλιξη της φάσης έρχεται η ισοφάριση για τους πράσινους.

8η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1
Ο Σπάθας δικαιολογεί το νέο του όνομα "ΣΠΑΝΑΘΑΣ" και περνάει από χειρουργείο τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, κάνοντας ότι μπορεί για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά για λογαριασμό του ΠΑΟ. Το σκορ είναι 1-1 και στο 57' ο Κουτσιανικούλης βγαίνει μόνος τετ α τετ μπροστά από τον Τζόρβα, ο Σαριέγκι τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή, ο Σπάθας δεν δίνει το καθαρό πέναλτι με το οποίο πιθανότατα θα γινόταν το 1-2 για τον ΠΑΟΚ. Σαν να μην φτάνει αυτό κι ενώ το σκορ είναι 2-1 πλέον υπέρ του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ πιέζει για την ισοφάριση και στο 86' βρίσκεται στα καρέ του ΠΑΟ, ο Ίβιτς δέχεται την μπάλα με τον ώμο και βγαίνει μπροστά από τον Τζόρβα για ένα σχεδόν σίγουρο γκολ, αλλά ο Σπάθας όχι μόνο βλέπει χέρι αλλά δίνει και κόκκινη κάρτα στον Ίβιτς αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες κόβοντας τον βήχα του δικεφάλου. Ο Παναθηναϊκός παίρνει τους 3 βαθμούς σε ένα ματς που αν δεν ήταν ο Σπάθας πιθανόν να είχε χάσει. Μία εκ των μεγάλων "ουδέτερων" εφημερίδων αναφέρει την αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ στο εξώφυλλο, με μέγεθος γραμματοσειράς το οποίο μετα βίας διαβάζεται με γυμνό μάτι. Αλλά το "Σπορ του Βορρά" βάζει τα πράγματα στη θέση τους..




9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1
Το σόου της διαιτησίας συνεχίζεται. Αυτή την φορά είναι η σειρά του Πανιωνίου να σφαγιαστεί από τον Παπασταμάτη στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης μένει με 10 παίκτες μόλις στο 7' και ο διαιτητής δίνει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ σε μία φάση που ξεκινάει από οφ σάιντ που δεν δίνεται εις βάρος του γηπεδούχου. Ο Παπασταμάτης αλλοιώνει αμέσως τον αγώνα βάζοντας μπροστά τον Παναθηναϊκό και δίνοντάς του και αριθμητικό πλεονέκτημα από την αρχή του αγώνα, ενώ το 2-0 γίνεται στο 11'. Ο Πανιώνιος μετά το σοκ συνέρχεται, αν και με παίκτη λιγότερο κάνει σπουδαία εμφάνιση, χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να μειώσει σε 2-1, ενώ ο Παπασταμάτης παραβλέπει να δείξει κόκκινη κάρτα στον Δάρλα και να αφήσει και τον ΠΑΟ με 10 παίκτες στο 78, όταν οι Νεοσμυρνιώτες πίεζαν για την ισοφάριση. Πλήρης αλλοίωση αποτελέσματος στο ΟΑΚΑ και σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος για την διαιτησία, στον κόσμο τους οι "αντικειμενικές" εφημερίδες. Μόνο τα "Σπορ του Βορρά" αναφέρουν στο πρωτοσέλιδο: "Παλικαρίσια ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος έπειτα από το νέο σόου Παπασταμάτη στο ΟΑΚΑ".


13η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ατρόμητος Αθηνών 3-1
Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο λάιτ, αλλά ο διαιτητής Κύρκος φροντίζει να διευκολύνει λίγο τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Ο Ατρόμητος μειώνει στις καθυστερήσεις του Α' ημιχρόνου σε 2-1, ενώ δεν του έχει δοθεί καθαρό πέναλτι στο 40' για χέρι του Βύντρα στην περιοχή,  και στο δεύτερο ημίχρονο πιέζει για την ισοφάριση, άλλη μία φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ που "παίζει" τον ΠΑΟ. Ο αγώνας διακόπτεται για μισή ώρα εξαιτίας... των καπνογόνων, ο ρυθμός του Ατρομήτου δεν κόβεται αλλά ο Κύρκος φροντίζει να βάλει το χέρι του αφήνοντας με αυστηρή απευθείας κόκκινη την ομάδα του Περιστερίου με 10 παίκτες στο 61' έτσι ώστε να της κόψει τη φόρα. Άλλη μία ομάδα η οποία μένει με 10 στο ΟΑΚΑ και μάλιστα χωρίς λόγο. Οι εφημερίδες και πάλι τηρούν σιγή ιχθύος.



15η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0
Σε έναν ακόμα εντός έδρας αγώνα ο ΠΑΟ χρειάζεται βοήθεια για να νικήσει. Το 4-0 είναι μαγική εικόνα, το σκορ ανοίγει με ανύπαρκτο πέναλτι στο 50' αφού δύο αντίπαλοι παίκτες τραβιούνται αμφότεροι για να πάρουν καλύτερη θέση για το φάουλ που εκτελείται, αλλά ο διαιτητής Χαραλαμπίδης βλέπει τον παίκτη του ΠΑΣ μόνο να τραβάει τον Σιμάο και δίνει το πέναλτι στον ΠΑΟ, ο οποίος ανοίγει το σκορ και από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ καταρέει.



24η αγωνιστική: Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-2
Ο Πανιώνιος είναι ο άτυχος που θα γνωρίσει για δεύτερη φορά σφαγή σε ματς εναντίον του Παναθηναϊκού για φέτος. Στο 19' ο διαιτητής Καλόπουλος δίνει πέναλτι τραβηγμένο από τα μαλλιά σε θεαματική βουτιά του Νίνη στην μεγάλη περιοχή, το σκορ  και ο δρόμος για τη νίκη του ΠΑΟ ανοίγουν διάπλατα, ενώ σύσσωμος ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται για την απόφαση του διαιτητή. Με μικρά γράμματα και πάλι αναφορά από μία μεγάλη "αντικειμενική" εφημερίδα στο εξώφυλλο, για ένα πέναλτι που αν δινόταν στον Ολυμπιακό οι μαϊμούδες θα χορεύανε στα περίπτερα όλης της Ελλάδας.





26η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-1
Δύσκολη έξοδος του ΠΑΟ στην Τρίπολη αλλά ο διαιτητής Τριτσώνης αναδεικνύεται σε 12ο παίκτη του Παναθηναϊκού. Στο 35' ο Τζόρβας ανατρέπει στη μεγάλη περιοχή τον Καρέρα του Αστέρα, αλλά το κοράκι κλείνει τα μάτια αποφεύγοντας να βάλει τον ΠΑΟ πίσω στο σκορ σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Το γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού σημειώνεται στο 72', αλλά σαν να μη φτάνουν αυτά ο Τριτσώνης έχει γεμίσει τον Αστέρα με κίτρινες σε όλο τον αγώνα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείνουν με 10 παίκτες στο 77' (άλλη μια ομάδα που δεν τελειώνει με 11 παίκτες απέναντι στον ΠΑΟ) και ουσιαστικά να αποχαιρετήσουν τις ελπίδες για κάτι καλύτερο στον αγώνα. Οι "αντικειμενικές" εφημερίδες αδιαφορούν προκλητικά για την διαιτησία με μικρές αναφορές στις στήλες τους με τις... αγγελίες.




28η αγωνιστική: Ατρόμητος Αθηνών-Παναθηναϊκός 0-3
Φαινομενικά εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, αλλά αυτή πιθανόν να μην είχε έρθει αν ο διαιτητής Κάκος δεν έβαζε το... μαγικό του χέρι. Στο 18' ο ΠΑΟ κερδίζει φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, στην εκτέλεσή του ο Σαλπιγγίδης είναι οφσάιντ που δεν σφυρίζεται ποτέ, ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου αποκρούει, η μπάλα φτάνει στον Σαλπιγγίδη και σκοράρει. Ένα γκολ που δεν θα είχε έρθει ποτέ αν είχε σταματήσει η φάση. Στο 74' ο Παναθηναϊκός κάνει το 0-2 με πέναλτι που κερδίζει ο μετρ στις βουτιές Καραγκούνης και ο Ατρόμητος μένει με 10 παίκτες. Μία "αντικειμενική" εφημερίδα αναφέρει και πάλι με μικρά γράμματα για το οφσάιντ του 0-1 αλλά μοιάζει σταγόνα μπροστά στην θάλασσα των πανηγυρισμών.




Οι σφαγές του Ολυμπιακού
Φυσικά η αναξιοπιστία του φετινού πρωταθλήματος δεν τελειώνει με την αλλοίωση αποτελεσμάτων υπέρ του Παναθηναϊκού στους αγώνες του τριφυλλιού αλλά και στις σφαγές του Ολυμπιακού.

10η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1
Ο Ολυμπιακός με μια από τις συνηθισμένες φετινές του κακές εμφανίσεις παραχωρεί 1-1 στον Ηρακλή μέσα στο Καραϊσκάκη. Αλλά ακόμα και αυτός ο κακός Ολυμπιακός θα είχε κερδίσει τον Ηρακλή, αν ο διαιτητής Σταθόπουλος δεν είχε ακυρώσει 100% κανονικό γκολ του Μήτρογλου ως οφσάιντ στο 81' όταν το σκορ ήταν 1-0. Αποτρέπεται το 2-0 που ουσιαστικά τελείωνε το παιχνίδι και στις καθυστερήσεις ο Ηρακλής ισοφαρίζει, ρίχνοντας τον Ολυμπιακό από την κορυφή της βαθμολογίας. [http://www.sport24.gr/html/ent/350/ent.326350.asp] Για κλοπή βαθμών και αλλοίωση αποτελέσματος κάνουν λόγο οι "αντικειμενικές" εφημερίδες, αλλά προφανώς την επόμενη μέρα το έχουν ήδη ξεχάσει.




15η αγωνιστική: Άρης-Ολυμπιακός 1-0
Ο Ολυμπιακός ηττάται στην Θεσσαλονίκη από τον Άρη με 1-0, με γκολ στο 70', σε μια φάση που η μπάλα έχει περάσει την τελική γραμμή αλλά ο επόπτης δεν σηκώνει το σημαιάκι, ο Παμπορίδης δεν σταματάει την φάση και έρχεται το γκολ το οποίο ξαναρίχνει τον Ολυμπιακό από την κορυφή με το τέλος του πρώτου γύρου. Ο Παναθηναϊκός με το δικό του σπρώξιμο και τα χειρουργεία κατά του Ολυμπιακού κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Οι "αντικειμενικές" εφημερίδες πανηγυρίζουν τον τίτλο αυτό και δεν κάνουν λόγο για την φάση αλλά αντιθέτως βγάζουν και αδικημένο τον Άρη για πέναλτι που ζήτησε, ενώ μία εξ αυτών αναφέρει και το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις όπου θα γινόταν το 1-1.




18η αγωνιστική: Καβάλα-Ολυμπιακός 0-0
Και πάλι τραγικός ο Ολυμπιακός απέναντι στην αξιόμαχη Καβάλα. Ο Κάκος όμως χαρίζει δύο κόκκινες στην Καβάλα που ίσως άλλαζαν την εικόνα του αγώνα, ενώ οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό τελειώνουν την πλειοψηφεία των αγώνων με 10 παίκτες. Καμία αναφορά από τα πρωτοσέλιδα στη διαιτησία (πανηγυρίζουν για τα χάλια του Ολυμπιακού και για το +7 του ΠΑΟ), παρά μόνο μια μικρή αναφορά στο περιστατικό όπου ο διευθυντής του Ολυμπιακού Κούλης Δουρέκας κατηγόρησε τον Κάκο ότι είναι στημένος και κλήθηκε σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή.




23η αγωνιστική: Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-1
Πολύ κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Β' ημίχρονο που ήδη προηγείται από το 29' με 0-1, από χαμένη εκτέλεση πέναλτι του Λούα Λούα όπου ο Τοροσίδης παίρνει το ριμπάουντ και σκοράρει, ένα γκολ το οποίο θα έπρεπε να ακυρωθεί και να επαναληφθεί η εκτέλεση πέναλτι κατά την οποία ο Τοροσίδης βιάζεται να μπει στην περιοχή. Δεύτερο χαμένο πέναλτι δύσκολα θα βλέπαμε. Στο 78' ο Σπάθας κλείνει τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού που θα καθάριζε το παιχνίδι, με αποτέλεσμα την ισοφάριση από τον Εργοτέλη στο 85'. Κι άλλοι βαθμοί που χάνονται από τον συνδυασμό ανικανότητας του Ολυμπιακού και του διαιτητή, αναφορά στα ψιλά από τις εφημερίδες, η μία εκ των οποίων δημιουργεί κλίμα, αναφέροντας μεν το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό, αλλά ισοσταθμίζοντάς το με το γκολ του Ολυμπιακού που έπρεπε να ακυρωθεί, αποφεύγοντας να αναφέρει βέβαια ότι το πέναλτι έπρεπε να επαναληφθεί.




Η περίεργη διαιτησία του Σπάθα στο Άρης-ΠΑΟΚ 2-0 (26η αγωνιστική)
Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε έξω από όλο αυτό το πανηγύρι, αφού εκτός από τον σφαγιασμό του στον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, θα μπορούσαμε να ανεφέρουμε και την περίεργη διαιτησία του Σπάθα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Άρης-ΠΑΟΚ 2-0, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται 2 πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό και με το αιώνιο ντέρμπι να είναι προ των πυλών. Ο Σπάθας εκνευρίζει και φρενάρει τον ΠΑΟΚ με ένα σωρό κίτρινες κάρτες από τα πρώτα δευτερόλεπτα (!) του αγώνα και προς το τέλος τον αφήνει και με 9 παίκτες. Οι ΠΑΟΚτζήδες βράζουν και η εφημερίδα Σπορ του Βορρά κάνει λόγο για "διατεταγμένη υπηρεσία του... Σπανάθα για να στεφθεί ψευτοπρωταθλητής ο Παναθηναϊκός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: