Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ(2) Μαθήματα..."πράσινης" ιστοριας! ΜΕΡΟΣ(33) {ΑΠΟ ΤΟ BAM.GR}






Διαβαστε το αυθεντικο εδω!


1968 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΓΑ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Στις 30-1-1968 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον της Θεσσαλονίκης ο χουντικός γενικός γραμματέας Αθλητισμού Κώστας Ασλανίδης, που έδρασε όσο ίσως κανένας άλλος ομόλογός του πριν ή μετά απ' αυτόν, άφησε άφωνους τους Έλληνες φιλάθλους με τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη.

Είπε συγκεκριμένα: «Τα Πρωταθλήματα κάθε αλλο παρά αγνά ήταν. Έχω εις χείρας μου κατάστασιν μεγάλου σωματείου της χώρας,του οποίου το όνομα είναι Παναθηναικός, και το οποίον επί σειρά ετών κατακτά το Πρωτάθλημα εις την οποίαν αναγράφεται: ΕΔΩΘΗΣΑΝ: Εις αγωνα με τον Ολυμπιακόν 20.000 δρχ. (πολύ μεγάλο ποσό για την εποχή εκείνη, αφού με 24.000 δρχ. αγόραζε κανείς ένα αυτοκίνητο Φολκσβάγκεν) για τον διαιτητή, εις αγωνα με τον Εθνικό 30.000 δρχ. για τον τερματοφύλακα (α' γύρος), εις αγωνα με το Αιγάλεω 5.000 δρχ. για τον Μπαλλαρίνη (αμυντικός μέσος), εις αγωνα με τον Ηρακλή 7.000 δρχ. για τον βοηθο διαιτητη.

Με αυτόν τον τρόπο κατεκτώντο τα πρωταθλήματα!». Και πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα: «Η επαρχία αφαιμάζετο διαρκώς από το εμπόριον της λευκής σαρκός. Η διαιτησία είχε πέσει σε ανυποληψία, η εθνική ομάς κατηρτιζετο την τελευταία στιγμή.

Δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα στον τομέα αθλητικών εγκαταστάσεων. Βέβαια, αυτά που αποκάλυψε ο Ασλανίδης ήταν ένα μικρό μέρος της αμαρτωλής κατάστασης που κληρονόμησε και λίγο-πολύ παραβίαζε πόρτες... ανοιχτές. Μόνον οι κομπλεξικοί και οι φανατικοί από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» δεν είχαν συναίσθηση πως είχαν ήδη βιώσει την «εποχή Βγενόπουλου» και την «εποχή Μαντζεβελάκη»…




Δεν υπάρχουν σχόλια: