Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΟΧΑ ΒΡΩΜΑ(2) Μαθήματα..."πράσινης" ιστοριας! ΜΕΡΟΣ(17) {ΑΠΟ ΤΟ BAM.GR}




Διαβαστε το αυθεντικο εδω!







Ο "ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ" ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕΡΟΣ 2/3 
9) Το κατα… Μπικαν ευαγγελιον : Ο γνωστος και μη εξαιρετεος Γιωργος Μπικας - που το περιβαλλον Βαρδινογιαννη διερρεε οταν ηταν στην ενεργο δραση οτι ηταν “ο καλυτερος και εντιμοτερος διαιτητης”, εχει βαλει και αυτος (παρα) πολλες φορες το χερακι του στο να επικρατησουν οι “πρασινοι” των αντιπαλων τους, ειτε με το καλο ειτε με το…καλυτερο. Στη χρονια-κυκνειο ασμα του Μπικα στη διαιτησια, ο Παναθηναϊκος αντιμετωπιζει τη skoda Ξανθη στο Ολυμπιακο σταδιο. Η φαση που εκρινε το αποτελεσμα του αγωνα εγινε στις καθυστερησεις. Ο Βαζεχα (ο… τιμιος ποδοσφαιριστης και… αδαμαντινος χαρακτηρας) διεκδικησε μια μπαλλια μεσα και πλαγια στην περιοχη του Μπουτσεκ. Ο Χρηστος Πατσατζογλου τον μαρκαρε με τον ωμο και ο πολωνος φορ και ο τελευταιος ξαπλωσε στο εδαφος σαν να τον πυροβολησαν και ο Μπικας κουνιστος και λυγιστος ετρεξε να καταλογισει το πεναλτι, ξεσηκωνοντας θυελλα διαμαρτυριων απο πλευρας Ξανθης. Ο Γιωργος Καραγκουνης ευστοχησε και διαμορφωσε το τελικο 2-1. ακολουθησαν σκηνες απειρου καλλους, με τους παικτες της Ξανθης να πηγαινουν στη σεντρα, αλλα να μην αλλαζουν τη μπαλα ! Οι οπαδοι των πρασινων στις εξεδρες αποδοκιμαζαν συνεχως, ενω οταν κατι πηγε να πει ο Βαρδινογιαννης ακουσε κι αυτος τα καριολικια του απο τον Χρηστο Πατσατζογλου. Τελικα μετα απο 2-3 λεπτα οι παικτες της Ξανθης αποφασισαν να κλωτσησουν επιδεικτικα τη μπαλλα στις εξεδρες… ηταν και η τελευταια φορα που η Ξανθη κοντραριστηκε με τον Παναθηναϊκο στα ισα, καθως η ελευση του Βαζελοπαοκτζη Καραγεωργιου εισηγαγε νεα ηθη και εθιμα στις αναμετρησεις των δυο ομαδων, μεχρι και σημερα. 
10) Το κατα… Μποζαντζιδην ευαγγελιον : Πρωταγωνιστης σε αυτη τη “διακριση” των πρασινων ο Πλατωνας Μποζαντζιδης και θυμα η Παναχαϊκη. σε αυτο το παιχνιδι ολα κριθηκαν απο μια λεπτομερεια. Ο Αλβανος Αλτιν Χατζι, επιτιθετο στο 88′ κατα της εστιας του Παναθηναϊκου. Εμπρος του ορθωνοταν ο πελωριος ογκος του Γιαννη Καλλιτζακη. Ο γρηγορος βορειοηπειρωτης δε δειλιασε και προσπαθησε να τον ντριμπλαρει. Ο Καλλιτζακης “εφαγε” ντριμπα και μολις ειδε οτι εχανε τη μπαλα με το χερι τη σταματησε, ενω την ιδια στιγμη σταματησαν και οι παικτες της Παναχαϊκης διαμαρτυρομενοι για την εξοφθαλμη παραβαση, περιμενοντας να βρουν το δικιο τους. Οι “φερπλεηδες” παναθηναϊκοι, πηραν τη μπαλλα, εκαναν την επιθεση κανονικα στο 89′ και πετυχαν το νικητηριο γκολ. 
11) Το κατα… Φλωτσιον ευαγγελιον : Μια και ειμαστε στο πνευμα των ημερων, ας θυμηθουμε αλλη μια περιπτωση με αδικημενους τους… πανθηρες της Νεας Σμυρνης. οι Πανιωνιοι επνεαν μενεα κατα του διαιτητη Φλωτσιου λογω του ανυπαρκτου πεναλτι που καταλογισε εις βαρος τους: Ο Καραγκουνης μπαινοντας στην περιοχη γλυστραει χωρις να τον αγγιζει ανθρωπος και ο Φλωτσιος δε διστασε να δωσει το πεναλτι. Μαλιστα ο προεδρος της ΠΑΕ, “κυριος” Αχιλλεας Μπεος, ο οποιος ειχε τιμωρηθει την προηγουμενη αγωνιστικη, εκανε βολτες στο διαδρομο περιμενοντας να ζητησει το λογο απο το ρεφερι, ενω τονισε με βαρυ υφος : “Ολη η Ελλαδα ειδε σημερα το πεναλτι που κερδισε ο παναθηναϊκος και θυμηθηκαμε το πεναλτι του Σπανεα. Και ο ιδιος ο Καραγκουνης το παραδεχτηκε οτι δεν ηταν πεναλτι και γλιστρησε. πραγματικα λυπαμαι και ντρεπομαι για τα οσα συμβαινουν”. 
12) Το κατα… Λατσιον ευαγγελιον : Οpγη και καταγγελιες του ΑΡΗ για το γκολ-οφσαϊντ του Παναθηναϊκου στο σταδιο, σοβαρες καταγγελιες και κατα του εποπτη Θαλασση, μετα τη σφαγιαστικη διαιτησια των δυο στον αγωνα ΠΑΟ-ΑΡΗ. Ο προεδρος του Αρη, Λαμπρος Γραντας, δηλωσε : “Τερμα πια, φτανει η αδικια, δε θα εχουμε ευθυνη για οτι συμβει απο εδω και περα. Δεν ξερω αν ο διαιτητης εχει προσωπικες φιλιες με παραγοντες αλλων παε, οπως π.χ. της Ξανθης η καποιας αλλης ομαδας, η αν ο εποπτης εχει βενζιναδικο και συνεργαζεται με την AVIN”… Mε την παροδο των χρονων, οι σκουληκαντερες δεθηκαν και αυτες στο αρμα του Παναθηναϊκου και αποδεχτηκαν τη μοιρα τους με ηττες με ανοιχτα ποδια, αρπαγες παικτων κλπ… 
13) Αποκαλυψις… Παπιλια : Τη λυση για τον Παναθηναϊκο - την ωρα που το αγχος αρχισε να βαραινει τα ποδια εδωσε ο διαιτητης Παυλος Παπιλιας. Με τη συμπληρωση μιας ωρας αγωνα κι ενω τα Τρικαλα ειχαν σηκωσει τη… σημαια της επαναστασης, Ο Σιπνιεφσκι πηρε φορα, αρχισε να τρεχει και μπηκε στην περιοχη. επειδη ομως παραπηρε φορα, μπερδεψε τα ποδια του και γκρεμοτσακιστηκε μεσα στην περιοχη. Ο Παπιλιας, ετρεξε να καταλογισει το πεναλτι με το οποιο οι “φερπλεηδες” πηραν τη νικη και αφησαν τους Τρικαλινους να φωναζουν… 
Αυτα ειναι απλα μερικα απο τα ενδεικτικα παιχνιδια που οι τριφυλλοφοροι επικρατησαν “δικαια” και “παναξια” συμφωνα με τα “αντικειμενικα” μεσα ενημερωσης. Εχω επιλεξει μονο παιχνιδια-φωτια, (μονο ντερμπι και το ματσακι με τον Πανιωνιο - λογω κρισιμοτητας). Άλλες περιπτώσεις πράσινης «μπόχας» Αν ομως οι φιλοι μας οι “αδικημενοι” βαζελοι επιμενουν, τοτε σε ενα γρηγορο φλας-μπακ μπορω να θυμηθω
1) Το πεναλτι που κερδισε (?) ο Βαζεχα στην Εδεσσα το 1996, οταν πατησε τη μπαλλα και επεσε κατω ενω ο κοντινοτερος αμυντικος (Κουρουκερεζης νομιζω) βρισκοταν στην… Πτολεμαϊδα. 
2)Τον αλησμονητο τελικο κυπελλου που εληξε ισοπαλος και ο Παναθηναϊκος στεφθηκε κυπελλουχος με “κληρωση” που εκανε ο Ασλανιδης στριβοντας κερμα και ειδε… μονο αυτος το αποτελεσμα του στριψιματος. 
3) Το “πεναλτι” που κερδισε ο Παναθηναϊκος στην πρεμιερα του πρωταθληματος το 1999 εναντια στον Πανηλειακο, οταν ο Βαζεχα ανατραπηκε απο τον αντιπαλο του τουαχιστον 2 μετρα εξω απο την περιοχη και ο διαιτητης του αγωνα εδωσε πεναλτι… εκεινη την εποχη, το συνδρομητικο καναλι ειχε προαναγγειλει την εισαγωγη της νεα τεχνολογιας “virtual replay” για την αναλυση των αμφισβητουμενων φασεων. Ε, τελικα το virtual replay δεν καταφερε να… βαλει με τιποτα τον Βαζεχα μεσα στην περιοχη, με αποτελεσμα το ντεμπουτο του στην κριτικη των φασεων να ειναι και το κυκνειο ασμα του : Σκουριαζει σε καποιο καταγωγιο της Καντζας, προφανως… 
4) Το πεναλτι που δε δοθηκε στον Αλβεζ απο τον μπαμπα Βασσαρα στο 0-0 της λεωφορου, η επισης το πεναλτι που εφευρεσε (παλι ο) Τζουτζουκος στο Παναθηναϊκος-ΑΕΚ 2-1 το 2003… 
5) Για να θυμηθουμε ορισμενα πιο προσφατα κατορθωματα, οι δυο “μπινιές” σε βαρος του Ιωνικου, στη Νεαπολη με τη βουτια του Καραγκουνης στην περιοχη που βαφτιστηκε πεναλτι, και στη ρεβανς της λεωφορου που ο διαιτητης ακυρωσε το 1-1 του Ιωνικου στο 90′, επειδη ειδε φαουλ στο Νικοπολιδη τον οποιο μαρκαρε μονο το… ανοιξιατικο αερακι της λεωφορου. 
6) Κλεινοντας τη μινι αναδρομη στις παναξιες και… αξιοπιστες νικες του Παναθηναϊκου επι των αντιπαλων του, θα ηταν ντροπη να μην αποδωσουμε το δεοντα σεβασμο στον master of disaster, τον διαιτητη κυριο Χαρλαβανη. Οποιος δεν εχει δει αυτον τον ανθρωπο να διαιτητευει αγωνα του Παναθηναϊκου, τον προτρεπω να βρει το βιντεο οποιου αγωνα θελει και να κατσει να το δει… Μιλαμε για ρεσιταλ διαιτησιας, οχι αστεια. 
αλλες μεγαλες σφυριχτρες που αφησαν εποχη με τα σφυριγματα τους υπερ των πρασινων ηταν ο μπαμπας Βασσαρας, ο Μπεντας, ο Βαγγελας ο Συμιακος και ο αξεχαστος Ναουμ (αυτος τις μαζεψε ολες μαζι, μαζι με τον Δημοπουλο στο Ολυμπιακος-Αθηναϊκος 2-2) και πολλοι αλλοι αφανεις ηρωες… Παίκτες και παράγοντες Φυσικα περαν απο τα διαιτητικα οργια αξιζει να μνημονευσουμε και το απαραμιλλο ηθος των πρασινων ποδοσφαιριστων : Αll-time classic ειναι η εικονα του Γιαννη Καλλιτζακη να κολλαει το κουτελο του στο κουτελο του καθε διαιτητη που τολμουσε να του σφυριξει φαουλ παντοτε ατιμωρητα, οπως all-time classic ειναι και η δηλωση του Σαργκανη προς τον παικτη της ΑΕΚ, Τζιμη Πατικα (ο Βαρδινογιαννης θα σου κοψει τη μπαλλα, ειπε, επειδη σε αγωνα πρωταθληματος το 1986 τον τραυματισε στη διεκδικηση μιας μπαλλιας), ενω αξιος συνεχιστης παραδοσης μαθηματων ηθους ειναι ο Αγγελος Μπασινας, με διαμαρτυριες επι 90+ σε διαιτητες και αντιπαλους. Respect φυσικα και στον Γιωργο Καραγκουνη, που εκανε οτι μπορουσε για να ξεγελασει τους διαιτητες εμπλουτιζοντας το ρεπερτοριο του με αναρθρες κραυγες, στεντορειες φωνες και μαϊμουδισιες γκριματσες. Εδω αξιζει να μνημονευσουμε και το απαραμιλλο ηθος των παραγοντων του Παναθηναϊκου που πετουσαν σαν στιμμενες λεμονοκουπες τους ποδοσφαιριστες που εβγαζαν το φιδι απ’την τρυπα : Σαραβακος, Γεωργακοπουλος, Καλλιτζακης και αλλοι πολλοι… Το ρεπερτοριο των πρασινων εμπλουτιζουν παντος τυπου κινησεις που ουτε ο Γκεμπελς δε θα μπορουσε να συλλαβει : Αριστες σχεσεις με τις κυβερνησεις ολων των τυπων (βασιλεις, χουντικοι, κεντρωοι, δεξιοι κλπ), δωροδοκιες παικτων, διαιτητων (Ελληνων και ξενων, δεν κανουμε διακρισεις - νωπες ειναι οι μνημες των δηλωσεων του Μαρκ Λορενσον της Λιβερπουλ ή των δημοσιευματων της γερμανικης “bild” για το… επος του γουεμπλεϊ), εκβιασμος οπαδων με οπλο, εκβιασμος οργανων της ταξης με μεταθεση στην… πινεζα, (Αμοιρε αστυφυλακα Ζουμπουλη, τι σου’μελλε να παθεις…), αρπαγες παικτων με… ελευθερας (Παπαπαναγης, Μαραγκος, Αποστολακης παλαιοτερα, Ντεμπα, Επαλε, Μορις προσφατα), ομαδες-δορυφοροι (εκτος της σταθερης αξιας που λεγεται ΟΦΗ υπαρχουν οι Κορινθος, Πανελευσινιακος, Αθηναϊκος, Καλλιθεα, Καβαλα, Απολλων Αθηνων, ενω συχνα-πυκνα το ρεπερτοριο εμπλουτιζεται με διαφορες αλλες ομαδες-καλοθελητες), διορισμος πρωην ποδοσφαιριστων του σαν προπονητες ομαδων (Βλαχος, Κουρμπανας, Καραγεωργιου, Αναστασιαδης, Λιβαθηνος, Κοβης, Μαυριδης). Συνεχίζεται…….







Πηγη: http://www.bam.gr/page.ashx?pid=17&aid=194741

Δεν υπάρχουν σχόλια: